Archive for April, 2014

El cinturó de Venus

Monday, April 28th, 2014
Platja del Torn, l'Hospitalet de l'Infant, Costa Daurada.

Platja del Torn, l’Hospitalet de l’Infant, Costa Daurada.

 

Sabeu què és aquest lila? No, no és Photoshop, ni Lightroom, ni degradats de colors. És el joc incessant de llums entre la Terra i el Sol. És la part superior del Cinturó de Venus. No, no em digueu que no l’heu vist mai ni sabeu què és. L’heu vist multitud de vegades, estant davant del mar veient una posta de sol al costat de la persona que estimeu, o viatjant amb avió un capvespre, o dalt d’una muntanya gaudint de les últimes llums del dia. Una llum lila que dóna pas a una franja fosca sobre l’horitzó. L’ombra de la Terra projectant-se sobre el cel, produïda per un sol que ja s’amaga sota l’horitzó, darrera vostre. Com aquí, disfrutant de la posta de sol, enquadrant la lluna en una bonica platja del sud de Catalunya, deserta, quieta, al costat de la persona que estimes.

Sabéis que es este lila? No, no es Photoshop, ni Lightroom, ni degradados de colores. Es el juego incesante de luces entre la Tierra y el Sol. Es la parte superior del Cinturón de Venus. No, no me digáis que no lo habéis visto nunca ni sabéis que es. Lo habéis visto multitud de veces, estando delante del mar viendo una puesta de sol al lado de la persona que queréis, o viajando en avión un atardecer, o encima de una montaña disfrutando de las últimas luces del día. Una luz lila que da paso a una franja oscura encima del horizonte. La sombra de la Tierra proyectándose encima del cielo, producida por un Sol que ya se esconde tras el horizonte, detrás de vosotros. Como aquí, disfrutando de la puesta de sol, encuadrando la luna en una bonita playa del sur de Catalunya, desierta, quieta, al lado de la persona que quieres.

Comença la temporada d’orquídees!

Sunday, April 27th, 2014
Orchis arnoldii, La Mussara, Tarragona.

Orchis arnoldii, La Mussara, Tarragona.

Doncs apa, després de dos dies seguits pujant a la Mussara, crec que podem donar per començada la temporada d’orquídees 2014. Tenia ganes que comencés, ja que aquest hivern m’he proporcionat un macro vintage Nikkor 55mm 2.8 AI-S, un dels objectius de Nikon més nítids de l’història. Només li puc donar un qualificatiu al que se sent a l’usar aquest objectiu al camp: una delícia.

Después de dos días seguidos subiendo a La Mussara, creo que podemos dar por empezada la temporada de orquídeas 2014. Tenía ganas que empezara, ya que este invierno me he proporcionado un macro vintage Nikkor 55mm 2.8 AI-S, uno de los objetivos Nikon más nítidos de la historia. Sólo le puedo dar un calificativo a lo que se siente al usar este objetivo en el campo: una delícia.