Una inquilina sobre d’una orquídia.

May 14th, 2014
Papallona sobre de Orchis Purpurea, la Mussara. Mariposa encima de Orchis Purpurea, la Mussara.

Papallona sobre de Orchis Purpurea, la Mussara. Mariposa encima de Orchis Purpurea, la Mussara.

Ahir fotografiant orquídies per la Mussara em vaig trobar amb aquesta meravella, i es va estar prou quieta per a poder endevinar l’estructura minúscula del seu organisme, els pèls de colors que cobreixen tot el seu cos i la bonica col·loració de les seves ales! Tot un plaer a la vista!

Ayer fotografiando orquídeas por la Mussara me encontré con esta maravilla, y se estuvo bastante quieta para poder adivinar la estructura minúscula de su organismo, los pelos de colores que cubren todo su cuerpo y la bonita coloración de sus alas! Todo un placer a la vista!

L’Illa Pedrosa, en blanc i negre.

May 12th, 2014
Illa Pedrosa, costa del Montgrí, L'Estartit.

Illa Pedrosa, costa del Montgrí, L’Estartit.

Enmig d’una costa castigada per les onades i la tramuntana, l’Illa Pedrosa tanca l’entrada de la cala del mateix nom, protegint-la i fent que aquesta sigui un indret tranquil, verge i màgic, sobretot abans que arribi la temporada alta!

En medio de una costa castigada por las olas y la tramuntana, la isla Pedrosa cierra la entrada de la cala del mismo nombre, protegiéndola y haciendo que ésta sea un paraje tranquilo, virgen y mágico, sobretodo antes que llegue la temporada alta!

El cinturó de Venus

April 28th, 2014
Platja del Torn, l'Hospitalet de l'Infant, Costa Daurada.

Platja del Torn, l’Hospitalet de l’Infant, Costa Daurada.

 

Sabeu què és aquest lila? No, no és Photoshop, ni Lightroom, ni degradats de colors. És el joc incessant de llums entre la Terra i el Sol. És la part superior del Cinturó de Venus. No, no em digueu que no l’heu vist mai ni sabeu què és. L’heu vist multitud de vegades, estant davant del mar veient una posta de sol al costat de la persona que estimeu, o viatjant amb avió un capvespre, o dalt d’una muntanya gaudint de les últimes llums del dia. Una llum lila que dóna pas a una franja fosca sobre l’horitzó. L’ombra de la Terra projectant-se sobre el cel, produïda per un sol que ja s’amaga sota l’horitzó, darrera vostre. Com aquí, disfrutant de la posta de sol, enquadrant la lluna en una bonica platja del sud de Catalunya, deserta, quieta, al costat de la persona que estimes.

Sabéis que es este lila? No, no es Photoshop, ni Lightroom, ni degradados de colores. Es el juego incesante de luces entre la Tierra y el Sol. Es la parte superior del Cinturón de Venus. No, no me digáis que no lo habéis visto nunca ni sabéis que es. Lo habéis visto multitud de veces, estando delante del mar viendo una puesta de sol al lado de la persona que queréis, o viajando en avión un atardecer, o encima de una montaña disfrutando de las últimas luces del día. Una luz lila que da paso a una franja oscura encima del horizonte. La sombra de la Tierra proyectándose encima del cielo, producida por un Sol que ya se esconde tras el horizonte, detrás de vosotros. Como aquí, disfrutando de la puesta de sol, encuadrando la luna en una bonita playa del sur de Catalunya, desierta, quieta, al lado de la persona que quieres.

Comença la temporada d’orquídees!

April 27th, 2014
Orchis arnoldii, La Mussara, Tarragona.

Orchis arnoldii, La Mussara, Tarragona.

Doncs apa, després de dos dies seguits pujant a la Mussara, crec que podem donar per començada la temporada d’orquídees 2014. Tenia ganes que comencés, ja que aquest hivern m’he proporcionat un macro vintage Nikkor 55mm 2.8 AI-S, un dels objectius de Nikon més nítids de l’història. Només li puc donar un qualificatiu al que se sent a l’usar aquest objectiu al camp: una delícia.

Después de dos días seguidos subiendo a La Mussara, creo que podemos dar por empezada la temporada de orquídeas 2014. Tenía ganas que empezara, ya que este invierno me he proporcionado un macro vintage Nikkor 55mm 2.8 AI-S, uno de los objetivos Nikon más nítidos de la historia. Sólo le puedo dar un calificativo a lo que se siente al usar este objetivo en el campo: una delícia.

10 passos prop de l’Estartit

March 17th, 2014
Les Medes des de l'Estartit

Les Medes des de l’Estartit

Tenia ganes de provar un filtre degradat de 10 passos no només a les terres adoptives de Tarragona sinò prop de casa. Per això em vaig acostar a l’Estartit, prop del port, on molts anys d’onada rere onada han anat arrodonint les pedres que protegeixen la bocana, i just quan les últimes llums del dia tocaven la Meda Gran i el Medellot (“La Bota”) vaig col·locar el trespeus ben ferm i vaig realitzar aquesta foto d’uns 2 minuts d’exposició, on el mar agafa la textura de boira fina i el rastre de núvols del cel li dóna un toc impressionista a la fotografia. Moment just, hora justa!

Tenía ganas de probar un filtro degradado de diez pasos no sólo en las tierras adoptivas de Tarragona sino cerca de casa. Por eso me acerqué a l’Estartit, cerca del puerto, donde muchos años de ola tras ola han ido redondeando las piedras que protegen la bocana, y justo cuando las últimas luces del día tocaban la Meda Gran i el Medellot (“La Bota”), coloqué el trípode bien firme y realizé esta foto de unos 2 minutos de exposición, donde el mar coge textura de fina niebla y el rastro de nubes del cielo le da un toque impresionista a la fotografia. Momento justo, hora justa!

Encara sospirant per Islàndia…

February 26th, 2014
Un fraret a Islàndia - Un frailecillo en Islandia.

Un fraret a Islàndia – Un frailecillo en Islandia.

És veure algunes imatges d’arxiu o que surti el tema en alguna conversa, com ahir amb uns companys, que torno a sospirar per aquesta terra màgica que és Islàndia!

Colònia de frarets a Börgdarfjördur - Colonia de frailecillos en Börgdarfjördur.

Colònia de frarets a Börgdarfjördur – Colonia de frailecillos en Börgdarfjördur.

Es ver algunas imágenes de archivo o que salga el tema en alguna conversación, como ayer con unos compañeros, que vuelvo a suspirar por esta tierra mágica que es Islandia!

Les Salines del Delta

February 25th, 2014
Salines del Trabucador, Delta de l'Ebre

Salines del Trabucador, Delta de l’Ebre

Una trucada improvisada, una hora de cotxe, un dinar a l’Ampolla boníssim, una escapada al Trabucador i un capvespre de fotografia. Ingredients d’una tarda de diumenge de les que valen la pena, ben acompanyat d’amics i amb un dia radiant d’hivern. Ah, i un capvespre sobre les Salines del Delta de l’Ebre!

Una llamada improvisada, una hora de coche, un almuerzo en l’Ampolla buenísimo, una escapada al Trabucador y un atardecer de fotografía. Ingredientes de una tarde de domingo de las que valen la pena, bien acompañado de amigos y con un día radiante de invierno. Ah, y un atardecer sobre las Salinas del Delta del Ebro! 

Amb un ull diferent…

February 17th, 2014
Cala Romana, Tarragona

Cala Romana, Tarragona

La fotografia té la virtut de poder veure el que ens envolta de manera diferent a com ho fa el nostre ull, com en aquesta imatge. Gràcies a un filtre de densitat neutra de 10 passos, o el que és el mateix, un filtre que deixa passar només un 0’1% de la llum que podria captar normalment la càmera. Això fa que fotografies que duren un instant s’allarguin durant minuts, condensant tot el que passa en una sola imatge. En aquest cas, suavitzant el que es mou (mar i núvols) fins a deixar-los com un autèntic llençol de setí.

La fotografía tiene la virtud de poder ver lo que nos envuelve de manera distinta a la que lo hace nuestro ojo, como en esta imagen. Gracias a un filtro de densidad neutra de 10 pasos, o lo que es lo mismo, un filtro que deja pasar sólo un 0’1% de la luz que podría captar normalmente la cámara. Eso hace que fotografías que duran un instante se alarguen durante minutos, condensando todo lo que pasa en una sola imagen. En este caso, suavizando lo que se mueve (mar y nubes) hasta dejarlos como una auténtica sábana de satén. 

Raigs divins a les costes de Tarragona

January 13th, 2014
Costa de Tarragona

Costa de Tarragona

Els anglesos en diuen God Rays, y sembla que no els falta raó. Aquest vaixell de càrrega sembla que es dirigeix a un destí diví!

Los ingleses los llaman God Rays, y parece que no les falta razón. Este barco de carga parece que se dirige a un destino divino! 

Anem a menjar-nos el 2014!

January 1st, 2014
Irati, Navarra

Irati, Navarra

2014, tot un bosc per endinsar-nos i descobrir! Personalment 2013 ha sigut un any difícil, que no el recordaré especialment com un any agradable, tot i que sí que és veritat que els moments tràgics tapen els bons moments. També en l’àmbit general, sembla que el 2013 tampoc ha sigut un bon any, retallades, problemes econòmics, atur, conflictes… Tot i que si fem un cop d’ull general, 2013 ha sigut el millor any de la història sens dubte tal i com demostra aquest article. En fi, tot un any per descobrir, un any per menjar-nos-el i tirar endavant! Bon any nou a tothom!

2014, todo un bosque para adentrarnos y descubrirlo! Personalmente 2013 ha sido un año difícil, que no lo recordaré especialmente como un año agradable, aunque sí que es verdad que los momentos trágicos tapan los buenos. También el ámbito general, parece que el 2013 tampoco ha sido un buen año, recortes, problemas económicos, paro, conflictos… Aunque si hacemos un vistazo general, 2013 ha sido el mejor año de la historia sin duda tal y como demuestra este artículo. en fin, todo un año para descubrir, un año para comérnoslo y tirar hacia adelante! Buen año a todo el mundo!