Amenaça tempesta

Amenaça tempesta al cole! - Amenaza tormenta en el cole! - Torroella de Montgrí

Amenaça tempesta al cole! - Amenaza tormenta en el cole! - Torroella de Montgrí

Tot i que aquest blog és fonamentalment de fotografia de natura, a vegades no puc deixar de penjar alguna altra foto com aquesta. Posades de moda últimament, les aplicacions mòbils tipus Instagram (amb la que està processada aquesta foto) han fet aflorar la creativitat de molta gent que abans no s’atrevia amb la fotografia. La senzillesa i l’inmediatesa són les protagonistes d’aquesta nova corrent fotogràfica, i encara que molts puristes denigren aquest tipus de fotografia i els que la practiquen, jo no puc estar més d’acord amb aquest auge. Si t’agrada la fotografia, tot el que sigui fomentar-la, que la gent hi participi i eliminar les barreres tècniques que apartaven a un públic important d’aquest art crec que és bo. Donant una volta per Instagram i altres xarxes socials, hi ha fotografies que em fan treure el barret tot i que estàn fetes amb un senzill mòbil i no amb una rèflex d’última generació, i és que hem de recordar que hi havia grans mestres que disparaven amb el que ara consideraríem “compactes”, i no per això deixem d’elevar les seves obres al cel fotogràfic! Referent a aquesta fotografia, està presa durant un dinar popular a la meva antiga escola, on un cel negre de tempesta ens amenaçava, i els nens es retiraven del pati per posar-se sota cobert. Un moment “robat” gràcies a l’inmediatesa de portar un mòbil a sobre.

Aunque este blog es fundamentalmente de fotografía de narulaeza, a veces no puedo dejar de colgar alguna foto como ésta. Puestas de moda últimamente, las apliaciones móviles tipo Instagram (con la que está procesada esta foto) han hecho aflorar la creatividad de mucha gente que antes no se atrevía con la fotografía. La sencillez y la inmediatez son las protagonistas de esta nueva corriente fotográfica, y aunque muchos puristas denigran este tipo de fotografia y los que la practican, yo no puedo estar más de acuerdo con este auge. Si te gusta la fotografía, todo lo que sea fomentarla, que la gente participe y eliminar las barreras técnicas que apartaban a un público importante de este arte creo que es bueno. Dando una vuelta por Instagram y otras redes sociales, hay fotografías que me hacen quitar el sombrero aunque están hechas con un sencillo móvil y no con una réflex de última generación, y es que tenemos que recordar que había grandes maestros que disparaban con lo que ahora consideraríamos “compactas”, y no por eso dejamos de elevar sus obras al cielo fotográfico! Referente a esta imagen, está tomada durante una comida popular en mi antiguo colegio, donde un cielo negro de tormenta nos amenazaba, y los niños se retiraban del patio para ponerse bajo cubierto. Un momento “robado” gracias a la inmediatez de llevar un móvil encima.

Leave a Reply