Raigs divins

Entre Egilstadir i Bakkagerdi, Islàndia.

Entre Egilstadir i Bakkagerdi, Islàndia.

Pujant per la carretera que ens portaria a Bakkagerdi (una localitat perduda al petit fiord de Borgarfjördur, al nord-est d’Islàndia) per a veure els frarets atlàntics, en un dia on portàvem conduïts uns 300 quilòmetres per carreteres secundàries i de grava pujàvem un port de muntanya per a enfilar els últims quilòmetres del nostre camí. El cel, gris tot el dia, es va obrir una mica i el sol es va escolar formant aquests raigs i inundant la plana del riu Lagarfjlót d’una llum especialment càlida, que va durar pocs segons abans d’apagar-se. És el que s’anomena el moment màgic en fotografia, aquests segons breus durant la posta de sol on tot s’encén per a apagar-se de cop i donar pas a la nit. La combinació del cansament de la jornada i la solitud de l’indret (Bakkagerdi està situat a 70 quilòmetres de la població més propera per carreteres de grava)  va fer que en aquell moment la visió d’aquella llum ens fés capgirar el cor.

Subiendo por la carretera que nos llevaria a Bakkagerdi (una localidad perdida en el pequeño fiordo de Borgarfjördur, en el noreste de Islandia) para ver los frailecillos atlánticos, en un día donde llevábamos conducidos unos 300 kilómetros por carreteras secundarias y de grava subíamos un puerto de montaña para recorrer los últimos kilómetros de nuestro camino. El cielo, gris todo el día, se abrió un poco y el sol se coló formando estos rayos e inundando el llano del río Lagarfjlót de una luz especialmente cálida, que duró pocos segundos antes de apagarse. Es lo que se llama el momento mágico en fotografía, esos segundos breves durante la puesta de sol donde todo se enciende para apagarse de golpe y dar paso a la noche. La combinación del cansancio de la jornada y la soledad del sitio (Bakkagerdi está situado a 70 kilómetros de la población más cercana por carreteras de grava) hizo que en aquel momento la visión de aquella luz nos tocó el corazón.

One Response to “Raigs divins”

  1. Puffins a tot arreu! | Lost Landscapes Blog Says:

    [...] Nature and landscape photography. « Raigs divins [...]

Leave a Reply