Ásbyrgi

Ásbyrgi, Islàndia.

Ásbyrgi, Islàndia.

Ásbyrgi és el nom d’una depressió en forma de ferradura al nord d’Islàndia, d’uns 3’5 quilòmetres de llarg per un d’ample. La imatge està presa des de l’extrem tancat de la ferradura, i al centre es veu la gran formació rocosa de Eyjan (“l’illa”) que divideix la vall en dos. La llegenda diu que és la petjada de Sleipnir, el cavall del déu nòrdic Odin. Com es pot comprovar a la imatge, entre verticals parets de més de 100 metres s’estén un bosc de salzes i bedolls, amb una llacuna al final de la vall on hom hi pot trobar gran varietat d’aus aqüàtiques.

Ásbyrgi es el nombre de una depresión en forma de herradura en el norte de Islándia, de unos 3’5 kilómetros de largo por uno de ancho. La imagen está tomada desde el extremo cerrado de la herradura, y en el centro se puede ver la gran formación rocosa de Eyjan (“la isla”) que divide el valle en dos. La leyenda dice que es la huella de Sleipnnir, el caballo del dios nórdico Odín. Como se puede comprobar en la imagen, entre verticales paredes de más de 100 metros de altura se extiende un bosque de sauces i abedules, con una laguna al final del cañón donde se pueden encontrar gran variedad de aves acuáticas.

El següent video dels islandesos Sígur Rós està gravat en aquesta vall tant especial, i mostra imatges històriques amb actuals d’aquest indret:
El siguiente vídeo de los islandeses Sígur Rós está grabado en este valle tan especial, y muestra imágenes históricas con actuales de este sitio:

Leave a Reply