Planet Earth – BBC

[vimeo]http://www.vimeo.com/1423618[/vimeo]
Sovint, la diferència entre una fotografia de natura i un documental és la qualitat implícita en cada format. Una fotografia ha de suplir la falta de moviment amb un esforç per a crear una escena que tot i estàtica ens aporti dinamisme, i a la vegada que proporcioni una atmosfera que el fotògraf ha volgut retratar. Sovint, el documental pot deixar una mica de banda aquests conceptes perquè ens ensenya un tros de realitat que normalment no podríem gaudir, oferint-nos experiències de llocs llunyans, animals exòtics, aconteixements massa ràpids o massa lents per l’ull humà… Ara bé, hi ha una sèrie documental que, en la meva opinió, ha esborrat aquesta frontera entre fotografia i documental. El primer cop que vaig veure algun capítol de Planeta Terra, amb prou feines vaig estar atent a les explicacions del gran David Attenborough (això sí, traduïdes), ja que la impressionant qualitat dels diferents plans, dels moviments de càmera, de les escenes que apareixien em van deixar bocabadat. Si a això li sumem que està disponible en alta definició per qui tingui aparells per a reproduir-ho, ens trobem davant d’una de les sèries documentals imprescindibles. Aquí en podem veure una petita mostra amb música dels Nine Inch Nails.
Més informació sobre Planeta Terra aquí

Muchas veces, la diferencia entre una fotografía de naturaleza y un documental, es la calidad implícita en cada formato. Una fotografía ha de suplir la falta de movimiento con un esfuerzo para crear una escena que, aunque estática, nos aporte dinamismo, y a su vez que proporcione una atmósfera que el fotógrafo ha querido retratar. Muchas veces, el documental puede dejar un poco de lado estos conceptos porque nos enseña un trozo de realidad que normalmente no podríamos gozar, ofreciéndonos experiencias de lugares lejanos, animales exóticos, acontecimientos demasiado rápidos o demasiado lentos para el ojo humano… Ahora bien, hay una serie documental que, en mi opinión, ha borrado esta frontera entre fotografía y documental. La primera vez que vi algún capítulo de Planeta Tierra, casi no estuve atento a las explicaciones del gran David Attenborough (eso sí, traducidas), ya que la impresionante calidad de los diferentes planos, de los movimientos de cámara, de las escenas que aparecían me dejaron boquiabierto. si a eso le sumamos que está disponible en alta definción para quien tenga aparatos para reproducir-la, nos encontramos ante una de las series documentales imprescindibles. Aquí podemos ver una pequeña muestra con música de los Nine Inch Nails.
Más información sobre Planeta Tierra aquí

2 Responses to “Planet Earth – BBC”

  1. Esteve López i Barrot Says:

    Imatges esplèndides. Una vegada més es posa de manifest com una sèrie produïda per la BBC sol ser sinònim d’alta qualitat. Les imatges de l’ós polar nedant majestuosament per les gèlides aigues àrtiques acompanyades d’una suau música de fons són impressionants. Crec que imatges com aquestes haurien de servir per sensibilitzar a tothom sobre la urgent necessitat de tenir cura d’aquest meravellós planeta blau anomenat PLANETA TERRA. Gràcies Esteve per contribuir a difondre aquest missatge.

  2. Tauró blanc vs foca | Lost Landscapes Blog Says:

    [...] de pensar “Com s’ho han fet?”… Un fragment extret, com no, de la sèrie Planeta Terra de la BBC (que per cert, de la que Disney ha extret fragments per a produïr el seu primer film del [...]

Leave a Reply