Times Square, 1945

V-J Day, Times Square, 1945 - Alfred Eisenstaedt

V-J Day, Times Square, 1945 - Alfred Eisenstaedt

El 14 d’agost de 1945 es va anunciar a totes les ràdios dels Estats Units la rendició del Japó, posant fi a la IIa Guerra Mundial. Multitud de persones van sortir als carrers exultants, celebrant la fi de les hostilitats. D’entre ells, els més eufòrics eren els soldats que acabaven d’arribar d’Europa, on l’Alemanya nazi s’havia rendit abans, i vivien en la por de que haguéssin de tornar a embarcar a continuar la guerra a l’oceà Pacífic.

D’entre els ciutadans que van sortir a celebrar la notícia en un dels punts més famosos de Nova York, la plaça de Times Square, hi havia un jove talent de la fotografia, immigrat des d’Alemanya, anomenat Alfred Eisenstaedt. Mentre retratava les celebracions, va veure un mariner d’uniforme que repartia petons a tort i a dret, a dones joves, mares, àvies… Evidentment Eisenstaedt sabia que la fotografía d’un jove mariner fent un petó a una àvia amb els néts no vendria, però quan va veure que s’acostava a una jove infermera, no va perdre l’ocasió per a realitzar una fotografia que va esdevenir el símbol de la joia pel final de la guerra.

El que no va quedar retratat però sí que va escriure Eisenstaedt va ser la bufetada que li va clavar l’infermera a l’atrevit mariner que va llançar-se a fer-li un petó mogut per l’eufòria. Com en la fotografia del post anterior, moltes fotografies que esdevenen icones amaguen històries que res tenen a veure amb el que han representat per a la societat. 

El 14 de agosto de 1945 se anunció en todas las radios de los Estados Unidos la rendición de Japón, poniendo fin a la IIº Guerra Mundial. Multitud de personas salieron a las calles exultantes, celebrando el fin de las hostilidades. De entre ellos, los más eufóricos eran los soldados que acababan de llegar de Europa, donde la Alemania nazi se había rendido antes, y vivían con el miedo de tener que volver a embarcar a continuar la guerra en el océano Pacífico.

De entre los ciudadanos que salieron a celebrar la notícia en uno de los puntos más famosos de Nueva York, la plaza de Times Square, había un joven talento de la fotografía, immigrante de Alemania, llamado Alfred Eisenstaedt. Mientras retrataba las celebraciones, vio un marinero de uniforme que repartía besos a diestro y siniestro, a mujeres jóvenes, madres, ancianas… Evidentemente Eisenstaedt sabía que la fotografía de un joven marinero besando una anciana con sus nietos no vendería, pero cuando vio que se acercaba a una joven enfermera no perdió la ocasión para realizar una fotografía que supuso el símbolo del júbilo por el final de al guerra.

Lo que no quedó retratado pero sí que escribió Eisenstaedt fue el bofetón que le clavó la enfermera al atrevido marinero que se lanzó a besarla movido por la euforia. Como en la fotografía del post anterior, muchas fotografías que se convierten en iconos esconden historias que nada tienen que ver con lo que han representado para la sociedad.

Via Neatorama

Leave a Reply