Amb un ull diferent…

Cala Romana, Tarragona

Cala Romana, Tarragona

La fotografia té la virtut de poder veure el que ens envolta de manera diferent a com ho fa el nostre ull, com en aquesta imatge. Gràcies a un filtre de densitat neutra de 10 passos, o el que és el mateix, un filtre que deixa passar només un 0’1% de la llum que podria captar normalment la càmera. Això fa que fotografies que duren un instant s’allarguin durant minuts, condensant tot el que passa en una sola imatge. En aquest cas, suavitzant el que es mou (mar i núvols) fins a deixar-los com un autèntic llençol de setí.

La fotografía tiene la virtud de poder ver lo que nos envuelve de manera distinta a la que lo hace nuestro ojo, como en esta imagen. Gracias a un filtro de densidad neutra de 10 pasos, o lo que es lo mismo, un filtro que deja pasar sólo un 0’1% de la luz que podría captar normalmente la cámara. Eso hace que fotografías que duran un instante se alarguen durante minutos, condensando todo lo que pasa en una sola imagen. En este caso, suavizando lo que se mueve (mar y nubes) hasta dejarlos como una auténtica sábana de satén. 

One Response to “Amb un ull diferent…”

  1. 10 passos prop de l’Estartit | Lost Landscapes Blog Says:

    […] ganes de provar un filtre degradat de 10 passos no només a les terres adoptives de Tarragona sinò prop de casa. Per això em vaig acostar a l’Estartit, prop del port, on molts anys […]

Leave a Reply