Tank Man

"Tank Man" - Jeff Wildener, Associated Press.

"Tank Man" - Jeff Wildener, Associated Press.

El 5 de juny de 1989, un dia després de la violenta repressió de l’exèrcit xinès davant les protestes a la plaça de Tianammen, es va prendre una foto que s’ha convertit en el paradigma de l’heroi desconegut. Varies versions d’aquesta mateixa imatge van ser preses en aquells moments, però la més coneguda és la de Jeff Widener, de la Associated Press, a uns 800 metres de l’escena. Jeff estava ferit i malalt de grip, però tot i això no va perdre la oportunitat de retratar una de les escenes més colpidores de la història contemporània.

El 5 de Junio de 1989, un dia después de la violenta represión del ejército chino ante las protestas en la plaza de Tianammen, se tomó una fotografía que se ha convertido en el paradigma del héroe desconocido. Varias versiones de esta misma imagen fueron tomadas en aquellos momentos, pero la más conocida es la de Jeff Widener, de la Associated Press, a unos 800 metros de la escena. Jeff estaba herido y enfermo de gripe, pero no perdió la oportunidad de disparar una de las escenas más conmovedoras de la historia contemporánea.

L’home que apareix a la fotografia és desconegut, s’ha especulat sobre la seva identitat, si va ser detingut i executat després de la protesta, o si encara és viu. Tantmateix, ràpidament es va convertir en l’heroi d’aquella protesta, l’home que era capaç de desafiar a una columna de poderosos tancs que, moments abans, havien aixafat sense miraments cotxes i gent pels carrers de Beijing. Aquest home, “armat” amb dues bosses de plàstic, gesticula furiosament als tancs, i aquests intenten evitar-lo, maniobrant. Ell s’hi enfronta, posant-se al davant en cada maniobra, fins que finalment puja a sobre el tanc i comença a cridar per totes les petites finestres als del seu interior. Finalment s’obre la trapa i el comandant del tanc surt a parlar amb ell. Quan torna a baixar, dos homes de blau se l’emporten fora de pla.

El hombre que aparece en la fotografía es desconocido, se ha especulado sobre su identidad, si fue detenido y ejecutado después de la protesta, o si encara está vivo. Sin embargo, rápidamente se convirtió en el héroe de aquella protesta, el hombre que era capaz de desafiar a una columna de poderosos tanques que, momentos antes, habían aplastado sin miramientos coches y gente por las calles de Beijing. Este hombre, “armado” con dos bolsas de plástico, gesticula furiosamente hacia los tanques, y estos intentan evitarlo, maniobrando. Él se enfrenta a ellos, poniéndose delante en cada maniobra, hasta que finalmente sube encima del tanque y empieza a gritar por todas las pequeñas ventanas a los de su interior. Finalmente se abre la escotilla y el comandante del tanque sale a hablar con él. Cuando vuelve a bajar, dos hombres de azul se lo llevan fuera de plano.

Aquest home es va convertir en un heroi mundial, en el poder del poble, en “Una de les 100 persones més importants del segle XX” segons Time Magazine. Quan es compleixen 20 anys de la massacre de Tianammen, aquesta fotografia ens continua recordant com el coratge d’un sol home pot fer empetitir la maquinària de guerra més poderosa.

Este hombre se convirtió en un héroe mundial, en el poder del pueblo, en “Una de las 100 personas más importantes del siglo XX” según Time Magazine. Cuando se cumplen 20 años de la masacre de Tianammen, esta fotografía nos continua recordando cómo el coraje de un solo hombre puede hacer empequeñecer la maquinaria de guerra más poderosa.

Aquí tenim un video gravat per periodistes de la BBC amb tota la escena:
Aquí tenemos un vídeo grabado por periodistas de la BBC con toda la escena:

One Response to “Tank Man”

  1. ZarahMcdaniel Says:

    If some one wants expert view on the topic of blogging then i recommend him/her to pay a visit this web site, Keep up the good job.|

Leave a Reply