100 hores d’astronomia

iya09thumbContinuant amb les activitats de l’Any Internacional de l’Astronomia 2009, aquests últims dies s’estàn celebrant les 100 hores d’astronomia (cliqueu per a veure activitats properes a la vostra zona), 100 hores d’activitats per tot el món en relació a l’astronomia. Dins d’aquestes últimes 24h s’han celebrat la festa de les estrelles, on astrònoms aficionats de tot el món han apuntat els seus aparells al cel per a observar l’univers, coordinats des d’internet. El telescopi espacial Hubble també s’ha volgut sumar a la festa, i per votació popular a través d’internet d’una llista d’objectes a fotografiar, ha guanyat el següent conjunt de 3 galàxies en col·lisió, anomenat ARP 247:

Continuando con las actividades del Año Internacional de la Astronomía 2009, estos últimos días se están celebrando las 100 horas de astronomía (haced click para ver actividades cercanas a vuestra zona), 100 horas de actividades por todo el mundo en relación a la astronomía. En estas últimas 24h se han celebrado la fiesta de las estrellas, donde astrónomos aficionados de todo el mundo han apuntado sus aparatos al cielo para observar el universo, coordinados desde internet. El telescopio espacial Hubble también se ha querido sumar a la fiesta, y por votación popular a través de internet de una lista de objetos a fotografiar, ha ganado el siguiente conjunto de 3 galaxias en colisión, llamado ARP 247:

ARP247 des de la superfície terrestre

ARP247 des de la superfície terrestre

Aquesta és la visió desde la Terra… i la següent foto és la imatge presa desde el Hubble… Podeu veure la revolució que va suposar la col·locació d’aquest instrument en òrbita.
Ésta es la visión desde la Tierra… y la siguiente foto es la imagen tomada desde el Hubble… Podéis ver la revolución que supuso la colocación de este instrumento en órbita.

ARP274, pel telescopi espacial Hubble

ARP274, pel telescopi espacial Hubble

One Response to “100 hores d’astronomia”

  1. Esteve López i Barrot Says:

    Molt interessants aquests posts sobre astronomia. M’ha agradat molt el de les tres galàxies en col·lisió.

Leave a Reply