Una bellesa que enganya.

Ophrys Scolopax, la Mussara, Baix Camp

Ophrys Scolopax, la Mussara, Baix Camp

En mig centímetre tenim un conjunt de colors, formes i textures tant variat que sembla mentida que la natura pugui encabir tanta bellesa en un trosset tant petit. Totes aquestes formes i colors per a enganyar al mascle d’algun insecte i convèncer-lo que sobre la flor hi descansa una bonica femella, i que així tot i que el mascle se n’adoni de l’engany, s’emporti unes quantes partícules de pol·len amb ell. La fotografia està realitzada amb un objectiu de 50mm amb tubs d’extensió i molt bona companyia en un raconet de la Mussara.

En medio centímetro tenemos un conjunto de colores, formas y texturas tan variado que parece mentira que la naturaleza pueda encajar tanta belleza en un trocito tan pequeño. Todas estas formas y colores para engañar al macho de algun insecto y convencerle que sobre la flor descansa una bonita hembra, y así aunque el macho se percate del engaño, se lleve unas cuantas partículas de polen con él. La fotografía está realizada con un objetivo de 50mm con tubos de extensión y muy buena compañía en un rinconcito de la Mussara.

Leave a Reply