Archive for August, 2008

Bonus post: Sentirse olímpic, el Niu

Thursday, August 28th, 2008

elniupan.jpg

Si en el post anterior penjava una panoràmica des del trampolí del Watercube, en aquest una altra fotografia esfèrica (o sigui, panoràmica de 360º en totes les direccions) que ens permet posar-nos a la pell d’un fotògraf esportiu en ple dia de feina a l’estadi de Beijing, anomenat “el Niu”! Espectacular! Link

Si en el anterior post colgaba una panorámica desde el trampolín del Watercube, en esta otra fotografia esférica (o sea, panorámica de 360º en todas las direcciones) que nos permite ponernos en la piel de un fotógrafo deportivo en pleno dia de trabajo en el estadio de Beijing, llamado “el Nido”! Espectacular! Link

Sentirse olímpic, Watercube

Wednesday, August 27th, 2008

watercubepan.jpg

Per sentir-nos una mica més olímpics, aquí tenim una vista panoràmica impressionant des del trampolí del watercube, la piscina de Beijing 2008, que podem moure amb el ratolí i posar-la en pantalla completa, tal i com si estiguéssim allà. Link

Para sentirnos un poco más olímpicos, aquí tenemos una vista panorámica impresionante desde el trampolín del Watercube, la piscina de Beijing 2008, que podemos mover con el ratón y ponerla en pantalla completa, tal y como si estuviéramos allí. Link

Autorretrat al Montgrí

Tuesday, August 26th, 2008

 

autorret.jpg

Doncs això, que avui em sento una mica egocèntric enyorat de casa i penjo una foto de jo mateix davant del Montgrí, fotografiant postes de Sol.

Pues eso, que hoy me siento un poco egocéntrico añorado de casa, y cuelgo una foto de yo mismo ante el Montgrí, fotografiando puestas de Sol.

Nova galeria – Ruined Landscapes

Saturday, August 23rd, 2008

 

Ruined Landscapes

Avui he pujat una nova galeria, una galeria que feia molt que volia realitzar. I està acabada de sortir del forn, ja que les fotos són d’aquesta mateixa tarda. Sempre m’ha atret la bellesa decadent dels llocs abandonats, i fa poc vaig descobrir aquest, al costat de la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs, famosa a Barcelona pel perfil de les seves tres xemeneies al costat del mar. He estat esperant molts dies per a la llum i el cel ideals, i avui finalment he decidit que era el dia. La galeria està plena de fotografies HDR, i segueix una mica l’estil que vaig estrenar a “Barcelona, un passeig pel barri gòtic“, amb fotografies amb molt rang dinàmic, i saturació de color baixa, donant un clima misteriós, que l’entorn ajuda a realçar. Una d’aquelles galeries que he disfrutat més creant, espero que us agradi.

Hoy he subido una nueva galería, una galería que hacía mucho que quería realizar. Y está acabada de salir del horno, ya que las fotos son de esta misma tarde. Siempre me ha atraído la belleza decadente de los lugares abandonados, y hace poco descubrí éste, al lado de la central térmica de Sant Adrià de Besòs, famosa en Barcelona por el perfil de sus tres chimeneas al lado del mar. He estado esperando muchos días para la luz y el cielo ideales, y hoy finalmente he decidido que era el día. La galería está llena de fotografías HDR, y sigue un poco el estilo que estrené en “Barcelona, un paseo por el barrio gótico“, con fotografías con mucho rango dinámico y saturación de color baja, dando un clima misterioso, que el entorno ayuda a realzar. Una de aquellas galerías que he disfrutado mucho creando, espero que os guste.

Simplicitat

Friday, August 22nd, 2008

 

Simplicitat

Un cel que amenaça tempesta, un to uniforme que es separa en diferents intensitats, un horitzó, i una foto que ens demostra que la simplicitat també pot ser bonica.

Un cielo que amenaza tormenta, un tono uniforme que se separa en diferentes intensidades, un horizonte, y una foto que nos demuestra que la simplicidad también puede ser bonita.

100 wonderful photo effects Photoshop tutorials

Tuesday, August 19th, 2008

Tutorials photoshop
Exemples / ejemplos

100 wonderful photo effects Photoshop tutorial és un recull de 100 tutorials per aconseguir efectes molt interessants amb fotografies, per a finalitats creatives. Són pas a pas, i de diferents dificultats. Tota una referència per a crear imatges per a infinitat de situacions.

100 wonderful photo effects Photoshop tutorial es un compendio de 100 tutoriales para conseguir efectos muy interesantes con fotografías, con finalidades creativas. Son paso a paso, y de diferentes dificultades. Toda una referencia para crear imágenes para infinidad de situaciones.

Olympics in Pictures – Mark Aspland

Monday, August 18th, 2008


(c) Mark Aspland, 400mm, 1/1250.  f3.5.  400 ISO

Olympics in Pictures  és el blog fotogràfic de Mark Aspland, cap de fotografia d’esports del prestigiós diari britànic The Times. En ell, no només comenta aspectes de la seva estada a Beijing, sinò que a més, ens comenta aspectes tècnics de com es van fer certes fotografies, realment molt interessant per a aprendre característiques de la fotografia esportiva.  A més, destaquen les condicions a vegades molt incòmodes en les que treballen aquests professionals, i tot i això com aconsegueixen grans fotografies que arriben a emocionar al públic.

Olympics in Pictures  es el blog fotográfico de Mark Aspland, jefe de fotografía de deportes del prestigioso periódico británico The Times. En él, no sólo comenta aspectos de su estancia en Beijing, sino que además nos comenta aspectos técnicos de como se hicieron ciertas fotografías, realmente muy interesante para aprender características de la fotografía deportiva. Además, destacan las condiciones a veces muy incómodas en las que destacan estos profesionales, i a pesar de eso cómo consiguen grandes fotografías que llegan a emocionar al público.

Fotografies Rapatròniques

Sunday, August 17th, 2008

Fotografia rapatrònica

Les fotografies rapatròniques varen ser una tecnologia desenvolupada als anys 40 per a poder fotografiar els instants posteriors a una explosió atòmica. De fet, aquestes càmeres eren capaces de prendre una foto una deumilionèsima (0,0000001) de segon després de la detonació, amb un temps d’exposició de deu nanosegons (0,000000001 seg, una càmera réflex típica aconsegueix una velocitat màxima de 0,0005 seg, les d’alta gama 0,000125 seg). En aquest petitíssim instant, una detonació típica ja ha generat una bola de foc d’uns 33m de diàmetre, amb temperatures tres vegades superiors a la de la superfície del sol. Aconseguir aquest grau de precisió i aquesta tecnologia als anys 40 sembla impossible, però l’inventor, Harold Eugene “Doc” Edgerton, va fer servir la polarització de la llum per aconseguir un obturador capaç d’aquesta precisió, ja que amb un mecànic seria gairebé impossible.  (via Damn Interesting, article complet)

Las fotografías rapatrónicas fueron una tecnología desarrollada en los años 40 para poder fotografiar los instantes posteriores a una explosión atómica. De hecho, estas cámaras eran capaces de tomar una foto una diezmillonésima (0,0000001) de segundo después de la detonación, con un tiempo de exposición de diez nanosegundos (0,000000001 seg, una cámara réflex típica consigue una velocidad máxima de 0,0005 seg, las de alta gama 0,000125 seg). En este pequeñísimo instante, una detonación típica ya ha generado una bola de fuego de unos 33m de diámetro, con temperaturas tres veces superiores a la de la superfície del sol. Conseguir este grado de precisión y ésta tecnologia en los años 40 parece imposible, pero el inventor, Harold Eugene “Doc” Edgerton, usó la polarización de la luz para conseguir un obturador capaz de ésta precisión, ya que con uno mecánico sería casi imposible.  (via Damn Interesting, artículo completo)

Reuter’s Photographer’s Blog

Friday, August 15th, 2008

Reuter’s Photographer’s Blog és el blog dels fotògrafs de l’agència Reuters, una de les agències de notícies més grans del món. No només publica “Fotografia del dia” (al més pur estil “Lost Landscapes” ;) ), sinò que a més, sovint explica la feina que hi ha darrera certes fotos, una espècie de Making Off. Tota una experiència fotogràfica per poder visitar i gaudir.

Reuter’s Photographer’s Blog es el blog de los fotógrafos de la agencia Reuters, una de las agencias de noticias más grandes del mundo. No sólo publica “Fotografía del día” (al más puro estilo “Lost Landscapes” ;) ), sino que además muchas veces explica el trabajo que hay tras ciertas fotos, una especie de Making Off. Toda una experiencia fotográfica para poder visitar i disfrutar.

Foto DNG

Thursday, August 14th, 2008

Logo FotoDNG

Foto DNG és una revista de fotografia totalment gratuïta, de periodicitat mensual, realitzada a través de contribucions d’usuaris, tant amateur com professionals. Va començar com un projecte petit entre uns quants col·laboradors, oferint la primera revista al setembre de 2006 i ha anat creixent fins a oferir un producte de qualitat i a un preu inmillorable: gratuït. Un d’aquells projectes que cal mencionar, i que esperem que duri.

Foto DNG es una revista de fotografía totalmente gratuita, de periodicidad mensual, realizada a través de contribuciones de usuarios, tanto amateur como profesionales. Comenzó como un pequeño proyecto entre unos cuantos colaboradores, ofreciendo la primera revista en septiembre de 2006, y ha ido creciendo hasta ofrecer un producto de calidad y a un precio inmejorable: gratuito. Uno proyecto digno de mención, y que esperamos que dure.